Publikováno

Tvarohové kynuté buchty

tvarohové kynuté buchty

Tvarohové kynuté buchty cca 20ks

Tvarohové kynuté buchty vypracujeme z těsta

lž= polévková lžíce

500g hladké mouky

1 kostka droždí

4lž cukru krystal

200ml mléka

1 celé vejce

špetka soli

1 vanilkový cukr

100g máslo a trochu na potření buchet

Náplň

1 měkký tvarohem

2 lžíce cukru

1 vanilkový cukr

1 hrstka hrozinek

Mouku posypeme, do důlku rozděláme droždí. Pocukrujeme droždí cukrem a zalijeme trochou vlažného mléka. A dáme do tepla vykynout kvásek. Jakmile vzejde, přidáme vejce špetku soli a vanilkový cukr, rozpuštěné máslo a zbytek vlažného mléka. Vypracujeme těsto a necháme v teple dokynout.

Zatím si připravíme nádivku.

Smícháme tvaroh s cukrem. Vanilkový cukr a hrozinky, aby byla nádivka vláčná můžeme ji naředit trochou mléka.

Vykynuté těsto znovu propracujeme, tvoříme placičky, na něž dáváme malou lžičkou tvar. Zabalíme do kuličky, potřeme mlékem a poklademe do olejem vymazaného hlubšího pekáčku. Pečeme při teplotě 180°C, Pokud jsou buchty hotové (zjistíme špejličkou), můžeme ještě nechat dozlatovat cca 5minut dopéct

zdroj:edice Vaření nás baví Pošli recept jídla za pár korun Burda Praha

Napsat komentář